15 Ağustos 2013

Vişneli Tatlar....

Vişne ağacımızdan dolayı bol bol tükettik biz vişneyi yine bu yaz... Hatta fazlasını da minik minik poşetlere koyduk buzluğa attık... kışın da yaparız yine vişneli keklerimizi :)ilk önce gelsin size anne yapımı vişne suyumuz... çok çok az şeker kattığı için diyete de uygun olabilir :)hatta ben şekersiz de tüketirim...

 

 
tarifi ise şöyle... yarım kilo vişne için 1-1.5 litre suda kaynıyor... kaynamaya yakın isteğe göre şeker ilave ediyoruz... kaynadıktan sonra süzülüyor... hatta eğer vişneler çekirdeksiz kaynatılırsa blanderdan da geçirilebilir o zaman da tanecikli gibi olur... öyle de güzel oluyor... ve geldi sıra annemin vazgeçilmez tarifi vişneli kek... tatlı sevmeyenler bile hafif ekşiliğinden dolayı bayılıyor...

 
 
vişneli kek tarifi ise şöyle... 1 su bardağı eritilmiş tereyağı... 1 su bardağı yoğurt... 1.5 su bardağı toz şeker... 3 yumurta... 2.5 su bardağı un... 1 paket kabartma tozu... 1 paket vanilya... 200 gr çekirdekleri ayıklanmış vişne... yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın... yoğurt ve eritilmiş tereyağını ilave edin... un, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayarak ekleyin... 22 cm.lik kek tepsisini yağlayın un serpin... hamura ayıklanmış vişneleri ekleyip tahta kaşık ile çok hafif karıştırdıktan sonra tepsiye dökün... 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin... afiyet olsun...

8 yorum:

  1. ekşi olan her şeye bayılırım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım biz yazlık sezonumuzu kapatınca bir gün beklerim sizi, sana vişneli kek yaparım ben de...

      Sil
  2. ahh buu nası güzel fotolar:)
    ev yapımı vişne suyu yapımını da paylaşsan bizimle olurmu :)
    kendisi antioksidan içeriyormuş bolca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulsinem her ikisinin de tarifini ilave ettim... afiyet olsun...

      Sil
  3. canım benım hamıellıgımde tek aserdıgım sey :) ımmmmm nefıstr emınım tadı:)..bayıldımmm tatlım..banada yaparmısn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemincim yapmam mı???? walla şu yazlık sezonu kapansin bir buluşma ayarlamak şart oldu :)

      Sil
  4. Afiyet olsun çok lezzetli görünüyorlar

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...